Babbeltrucs in Gorinchem en Leerdam

woensdag 23 maart 2016

Gorinchem / Leerdam - Minstens drie senioren in Leerdam en Gorinchem werden deze maand slachtoffer van een babbeltruc. Mogelijk is sprake van dezelfde dader. Deze zegt telkens het huis van zijn slachtoffer op veiligheidsmaatregelen te inspecteren, maar integendeel: hij rooft wat van waarde is.

De werkwijze is steeds eenzelfde: een man, niet in uniform, belt aan en zegt beveiliger of agent te zijn. Hij zegt dat ouderen regelmatig bestolen worden en te zullen controleren op veiligheidsmaatregelen in de woning. Eenmaal binnen gaat hij de kamers af en vertrekt met sieraden en andere zaken van waarde.

 

Vrijdag 4 maart werd op deze wijze een 96-jarige dame in de wijk Leerdam-Oost in Leerdam misleid en bestolen. Maandag 21 maart was een 92-jarige dame slachtoffer in haar woning in diezelfde wijk. Woensdag 23 maart werd een 88-jarige dame bestolen in haar woning, gelegen in de wijk Haarwijk in Gorinchem.

Het vertrouwen van de drie slachtoffers is op grove wijze geschonden. Ze zijn overbluft door de man.

 

Het signalement dat de slachtoffers opgeven komt overeen. Daarnaast is de wijze waarop de incidenten plaats hebben gevonden hetzelfde in de drie gevallen. Het is dus goed mogelijk dat er sprake is van één en dezelfde dader.

 

Signalement

Het signalement van de dader is als volgt:

 

Onderzoek

De politie onderzoekt deze berovingen. Alle informatie is welkom. Denkt u deze man, of iemand met een soortgelijk verhaal aan de deur te hebben gehad, te hebben gezien, te weten wie hij is of anderszins bruikbare informatie te hebben? Bel dan 0900-8844.

 

Algemene adviezen

Om meer slachtoffers te voorkomen zijn er algemene adviezen. Vertrouwen is goed, maar een gezond wantrouwen ook. Open niet zomaar de deur, laat niet zomaar iemand binnen. Stel voordat u de deur voor een onbekende opent wat vragen over zijn of haar reden om aan te bellen. Bel een contactpersoon of de politie wanneer u twijfels hebt over de goede bedoelingen van diegene.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Woudrichem | 112 alarmeringen Woudrichem | Goedkoop Tanken in Woudrichem | Supermarkten in Woudrichem | Weerbericht Woudrichem